gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Pasírovanie rybej polievy, akú ste ešte nikdy nevideli!

2016. 11. 14.

Pasírovanie rybej polievy, akú ste ešte nikdy nevideli!

Pasírovanie rybej polievky s profesionálnym vybavením

Ako sa blížia veľké sviatky, najmä okolo Vianoc, zaznamenávame stále väčší záujem o pasírovače, ktoré je možné využiť aj na rybiu polievku. (V posledných rokoch sme si všimli, že rybia polievka je počas letných prázdnin rovnako obľúbeným jedlom!
V rôznych obchodoch s kuchynským vybavením sú k dostaniu menšie či väčšie plastové alebo kovové sitá, ale kto pracuje s väčším množstvom, vie, že ide len o hračky...

Pokiaľ niekto naozaj potrebuje pasírovať rybiu šťavu vo väčšom množstve, väčšinou odporúčame aspoň menší pasírovač Louis Tellier alebo jeho väčšieho brata. S týmto zariadením, ktoré je možné umiestniť na hrniec, môžete začať pracovať. Cez jeho 3mm sitko je možné podľa našich skúseností prefiltrovať za minútu asi 1,5 kg hustejšej šťavy.

Pre tých, ktorí chcú vyšší výkon, ale trvajú na ručnom pasírovaním (buď kvôli úspore peňazí, alebo preto, že preferujú robustnejší, rustikálny konečný výsledok), môže najväčšia verzia predchádzajúceho pasírovača, menovite profesionálny pasírovač Louis Tellier MLP10, uľahčiť váš život oveľa jednoduchšie. Toto sitko už stojí na nožičkách, veľký hrniec sa dá ľahko postaviť na stojan, pod sitko. Jeho výkon je cca. 2 kg za minútu.

Ručné pasírovanie má síce svoje výhody, ale každý ľahko pochopí, že spracovať týmto spôsobom cez prázdniny stovky alebo dokonca tisíce litrov rybej šťavy je náročná úloha. Nie je náhodou, že väčšie rybárske chaty dlho hľadali stroj, ktorý by túto úlohu dokázal jednoducho a rýchlo vyriešiť.
Práve také miesto sme nedávno navštívili, kde sme mali to šťastie vidieť naživo, ako si pasírvač Robot Coupe poradí s precedením 50 litrov hotovej rybej šťavy. No, to, čo sme videli, sa vymykalo našim predstavám. Na stroj sme nainštalovali sito s priemerom otvoru 3 mm a požiadali kolegu kuchára, aby šťavu vydal s rybími kosťami, rybím mäsom a všetkým.

Počas chvíľky sa ukázalo, že 3mm sito bola dobrá voľba, precedená šťava išla do jednej nádoby v dokonale homogénnej konzistencii, bez vlákien, zatiaľ čo v druhej nádobe sa zhromažďovali rybie kosti:

Obrázok hore bol zhotovený asi po 5 minútach používania. A ako dlho si myslíte, že stroji trvalo, kým dokončil tých 40 litrov rybej šťavy?
Za 15 minút.
Našťastie sme tento závratný výkon zachytili na video, pozrite sa, ako rýchlo tečie hotová prešlá rybia šťava do nádrže!

Presvedčivé, že?
Jeden z našich talianskych výrobných partnerov sprístupnil v minulom roku ešte robustnejší stroj, ktorý je okrem pasírovania paradajok vhodný aj na mechanické pasírovanie rybej šťavy. Kliknutím sem sa môžete dozvedieť viac o našom zariadení LA FELSINEA SKRAT.
Objednajte si ho už na tohtoročnú sezónu, po letnom zaváraní a príprave na zimnú dovolenku vám zaň budú kolegovia pracujúci v kuchyni vďační!

Podobné články na túto tému:

Kroky zavárania paradajok

2024. 02. 02.

Pokračovať v čítaní


Špeciálne vianočné jedlá

2023. 12. 05.

Pokračovať v čítaní


Tradičné vianočné jedlá

2023. 12. 05.

Pokračovať v čítaní


Paradajková omáčka a ďalšie pochutiny, na ktoré potrebujete pasírovač

2023. 08. 07.

Pokračovať v čítaní


Toto jedli počas reformnej éry: Vyskúšajte večnú klasiku aj vy!

2023. 07. 24.

Pokračovať v čítaní



Súvisiace produkty