gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

3 rýchlé a jednoduché recepty

2024. 02. 07.

3 rýchlé a jednoduché recepty

Rýchle a jednoduché recepty

V zhone všedného dňa máte často pocit, že na nič nemáte čas. Medzi prácou, rodinou, priateľmi a nespočetnými ďalšími úlohami je jedlo často odsúvané do pozadia. Ale čo keby sme povedali, že je možné vyvážiť úzky časový rámec výživnými a zdravými jedlami? Vďaka rýchlym a jednoduchým receptom môžete ušetriť čas - a nie málo!

Tieto recepty sú prospešné nielen preto, že ich možno pripraviť v krátkom čase, ale aj preto, že umožňujú jesť pestrá a výživné jedlá bez toho, aby ste museli tráviť hodiny v kuchyni.
Tieto jedlá tiež pomáhajú udržiavať zdravé stravovacie návyky, a to aj v tých najrušnejších dňoch. Schopnosť pripravovať zdravé jedlá rýchlo a efektívne prispieva k celkovej pohode, udržaniu hladiny energie a pomáha predchádzať budúcim zdravotným problémom.

 

#1: Avokádový toast so syrom feta a cherry paradajkami

Ingrediencie

  • 2 zrelá avokáda
  • 4 plátky celozrnného chleba
  • 100 g syra feta
  • 10-12 cherry paradajok
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Príprava

1. Pripravte si sendvičovač alebo zahrejte panvicu na strednú teplotu. Plátky chleba opečte z oboch strán dozlatista. Pokiaľ používate panvicu, odporúča sa pridať pár kvapiek olivového oleja.

2. Avokádo rozkrojte napoly, odstráňte semienka a dužinu vydlabte do misky. Rozlámte ho vidličkou, ale nerobte ho úplne kašovitý. Dochuťte soľou a korením podľa chuti!

3. Rozdrvené avokádo rovnomerne rozprestrite na opečené plátky chleba! Navrch rozdrobte syr feta!

4. Cherry paradajky rozkrojte napoly a položte ich na syrové avokádo. Navrch pokvapkajte trochou olivového oleja a posypte čerstvo mletým čiernym korením.

Tento recept je ideálny na raňajky alebo ľahký, zdravý obed. Slaná chuť syra feta, krémová textúra avokáda a kyslá aróma čerstvých paradajok sa skvele dopĺňajú. Môžete tiež experimentovať s ďalšími prísadami, ako sú vyprážané kuracie prsíčka alebo grilovaná zelenina, aby bola ešte výživnejšia.

 

#2: Cestoviny so špenátom a ricottou

Ingrediencie

  • 250 g čerstvého špenátu
  • 250 g syra ricotta
  • 400 g cestovín (penne alebo farfalle)
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • olivový olej
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • strúhaný parmezán

Príprava

1. Vo veľkom hrnci dajte variť vodu so štipkou soli. Cestoviny varte podľa času uvedeného na obale, pokiaľ nie sú „al dente“. Pred precedením zlejte časť vody z varenia a dajte bokom. Potom cesto preceďte a udržujte teplé!

2. Medzitým si vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olivový olej a opečte cesnak do zlatista, ale dajte pozor, aby sa nepripálil! Pridajte špenát a restujte do zvädnutia. Pridajte soľ a korenie podľa chuti!

3. Keď špenát zmäkne, stiahnite ho z ohňa a vmiešajte ricottu. V prípade potreby pridajte trochu vody z varenia cestovín, aby bola omáčka krémovejšia.

4. Zmiešajte cestoviny so špenátovo-ricottovou zmesou! V prípade potreby môžete dochutiť soľou a korením. Posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom!

Toto ľahké, ale sýte jedlo je perfektnou voľbou pre rýchlu všednú večeru. Kombinácia špenátu a ricotty vytvára klasické chuťové duo, ktoré je zdravé a chutné zároveň. Kto chce, môže recept obohatiť o pár kúskov vyprážaných kuracích pŕs alebo kúsky opečené slaniny. Vzhľadom na čerstvosť a jednoduchosť pokrmu sa hodí aj k ľahkému bielemu vínu.

 

#3: Kuracie prsia v horčicovej omáčke

Ingrediencie

  • 4 tenké plátky kuracích prsných rezňov
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 polievková lyžica medu
  • 2 dl smotany
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Príprava

1. Plátky kuracích pŕs z oboch strán rovnomerne osoľte a okoreňte!

2. Vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olivový olej. Plátky kuracích pŕs opečieme z oboch strán, kým nie sú zlatisto hnedé. Po dokončení ich vyberte z panvice a dajte bokom tak, aby zostali teplé.

3. Na rovnakej panvici, kde ste vyprážali kurča, pár minút opekajte nasekaný cesnak, kým nezmäkne. Potom vmiešame dijonskú horčicu a med. Pridajte smotanu a miešajte do hladka. Omáčku varte niekoľko minút, kým mierne nezhustne. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.

4. Plátky kuracích pŕs vložte späť do omáčky na panvicu, aby sa prehriali a absorbovali chuť omáčky!

Tento recept je výbornou voľbou, ak chcete po únavnom dni dať na stôl niečo rýchle, ale napriek tomu chutné. Kombinácia horčice a medu vytvára vzrušujúci chuťový kontrast, zatiaľ čo pridanie smotany dodáva omáčke bohatú, krémovú textúru. Jednoduché, rýchle a zaručene chutné!

 

Ste pripravení zmeniť svoju kuchyňu a stravovacie návyky?

Pozrite sa do nášho internetového obchodu, kde nájdete všetko potrebné na zdravé a rýchle varenie na jednom mieste! Nedovoľte, aby vám váš nabitý program zabránil jesť chutné a výživné jedlo! Vyberte si kvalitu a pohodlie!

Podobné články na túto tému:

Čo budú ľudia jesť o 100 rokov?

2024. 04. 19.

Pokračovať v čítaní


Čo bolo na stole na starodávnych hostinách?

2024. 04. 05.

Pokračovať v čítaní


Slávnostné občerstvenie: recept na veľkonočnú čokoládovú tortu

2024. 03. 21.

Pokračovať v čítaní


Tajomstvo neapolskej pizze

2024. 03. 11.

Pokračovať v čítaní


Bezlepková orechová torta s figovou korunkou a videoreceptom

2024. 02. 26.

Pokračovať v čítaní



Súvisiace produkty