gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Suncake-Bun s citrónovým a vanilkovým cukrárskym krémom

2023. 03. 03.

Suncake-Bun s citrónovým a vanilkovým cukrárskym krémom

Pustite slniečko do vašej kuchyne a pripravte si Sun Cookies s citrónovým a vanilkovým krémom. Náš recept je tiež z knihy receptov ANKARSRUM.

Ingrediencie na 24 kusov:

Cesto:

500 ml mlieka
150 gramov kryštálového cukru
50 gramov čerstvého droždia
2 lyžičky čerstvo mletého kardamómu
1 lyžička soli
780-840 gramov pšeničnej múky
150 gramov masla pri izbovej teplote

Krém na pečivo:

250 ml mlieka
½ vanilkového struku
3 žĺtky
kôra z citróna
75 gramov kryštálového cukru
2 lyžice kukuričného škrobu
25 gramov masla

Na vrchol:

50 gramov masla
150 g krupicového cukru

Suncake Buns s citrónom a vanilkovým krémom krok za krokom:

Cesto:

1. Zahrejte mlieko na 37 °C.
2. Zostavte ANKU so 7litrovou nerezovou mixovacou nádobou, hnetacím špirálovým hákom a hnetacím valčekom a tiež škrabkou na mixovaciu nádobu, ktorá zabráni prichyteniu cesta k stenám misy. Jedná sa o diely základnej sady, zoznámte sa s obsahom krabice kliknutím TU a TU !
3. Do misy rozdrobte droždie a pridajte mlieko, potom spustite stroj na nízku rýchlosť.
4. Do misy nasypeme cukor, kardamóm, soľ, múku a maslo.
5. Nastavte časovač na 10 minút a hneťte cesto pri strednej rýchlosti. Teraz priklopte pokrievkou a nechajte cesto 30 minút kysnúť.

Krém na pečivo:

1. Mlieko zvaríme s vanilkovým luskom a necháme 15 minút vychladnúť.
2. Zmiešajte žĺtky, cukor, kukuričný škrob a citrónovú kôru. Postupne pridávajte vanilkové mlieko.
3. Zmes zahrievajte na miernom strednom ohni za stáleho miešania. Nemalo by to začať vrieť.
4. Zložte z platne, vyberte vanilkový struk a pridajte maslo. Cukrársky krém precedíme a necháme vychladnúť.

Cesto:

1. Cesto rozdeľte na 24 dielov a vytvarujte z nich hladké bochníky. Vložte ich do zapekacej misy. Teraz nechajte žemle vykysnúť. Potom je dobré, keď sa zdvojnásobí, to je cca. 30 minút.
2. Rúru predhrejte na 225 °C.
3. V bochníkoch urobte jamku a lyžicou do neho nalejte cukrársky krém.
4. Pečte 8-10 minút uprostred rúry.
5. Keď bochníky vychladnú, rozpustíme maslo a navrch posypeme cukrom!

ANKA tip:

Podávajte s pomocou cukrárskej sady ANKARSRUM!

Podobné články na túto tému:

Slávnostné občerstvenie: recept na veľkonočnú čokoládovú tortu

2024. 03. 21.

Pokračovať v čítaní


Tajomstvo neapolskej pizze

2024. 03. 11.

Pokračovať v čítaní


Bezlepková orechová torta s figovou korunkou a videoreceptom

2024. 02. 26.

Pokračovať v čítaní


Ako ušetriť čas v kuchyni?

2024. 02. 20.

Pokračovať v čítaní


3 rýchlé a jednoduché recepty

2024. 02. 07.

Pokračovať v čítaní



Súvisiace produkty