gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Škoricový jablkový koláč

2023. 08. 21.

Škoricový jablkový koláč

Koniec leta je tu a jeseň je jednoznačne obdobím jablkovej sezóny. Z tohto úžasného ovocia sa dá pripraviť veľa nebeských jedál: tento týždeň sme pripravili škoricovú pochúťku!

Náš recept je opäť z knihy receptov ANKARSUM.

Ingrediencie:

• 5 veľkých vajec

• 360 gramov cukru

• 240 gramov múky

• 1,5 lyžičky prášku do pečiva

Na vrchole:

• 3-4 jablká nakrájané na tenké plátky

• 150 gramov rozpusteného masla

• 1 polievková lyžica vanilkového cukru

• 1 polievková lyžica škorice

Škoricovo jablkový koláč krok za krokom!

• Začnite piecť rozpustením masla, pridaním škorice a vanilkového cukru a potom nechajte vychladnúť.

• Pomocou ANKA vymiešame vajcia s cukrom do peny pomocou súpravy šľahača a šľahača smotany, ktorá je súčasťou základnej sady.

• Preosejte múku s práškom do pečiva a postupne pridávajte do vaječnej zmesi. Zmiešajte s ANKARSRUM, kým nebude bez hrudiek.

• Cesto nalejte do cca. V 26-28 cm zapekacej mise pokrytej papierom na pečenie.

• Na vrch nalejte škoricové rozpustené maslo, potom naň poukladajte plátky jabĺk a rovnomerne ich rozložte na koláč.

• Pečieme pri 165 °C cca. 35-40 minút alebo do testu ihly.

ANKA TIP:

Podávajte horúce s kopčekom vanilkovej zmrzliny vyrobenej pomocou zmrzlinovača vášho robotického stroja Ankarsrum!


Súvisiace produkty