Škoricový jablkový koláč
2023. 08. 21.
Koniec leta je tu a jeseň je jednoznačne obdobím jablkovej sezóny. Z tohto úžasného ovocia sa dá pripraviť veľa nebeských jedál: tento týždeň sme pripravili škoricovú pochúťku!
Náš recept je opäť z knihy receptov ANKARSUM.
Ingrediencie:
• 5 veľkých vajec
• 360 gramov cukru
• 240 gramov múky
• 1,5 lyžičky prášku do pečiva
Na vrchole:
• 3-4 jablká nakrájané na tenké plátky
• 150 gramov rozpusteného masla
• 1 polievková lyžica vanilkového cukru
• 1 polievková lyžica škorice
Škoricovo jablkový koláč krok za krokom!
• Začnite piecť rozpustením masla, pridaním škorice a vanilkového cukru a potom nechajte vychladnúť.
• Pomocou ANKA vymiešame vajcia s cukrom do peny pomocou súpravy šľahača a šľahača smotany, ktorá je súčasťou základnej sady.
• Preosejte múku s práškom do pečiva a postupne pridávajte do vaječnej zmesi. Zmiešajte s ANKARSRUM, kým nebude bez hrudiek.
• Cesto nalejte do cca. V 26-28 cm zapekacej mise pokrytej papierom na pečenie.
• Na vrch nalejte škoricové rozpustené maslo, potom naň poukladajte plátky jabĺk a rovnomerne ich rozložte na koláč.
• Pečieme pri 165 °C cca. 35-40 minút alebo do testu ihly.
ANKA TIP:
Podávajte horúce s kopčekom vanilkovej zmrzliny vyrobenej pomocou zmrzlinovača vášho robotického stroja Ankarsrum!