gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Rebarbora Galette - francúzsky koláč

2023. 06. 21.

Rebarbora Galette - francúzsky koláč

Vedeli ste, že Galette je obľúbený koláč Francúzov? Sú na to spomienky už z rímskych čias. K jeho histórii sa viaže krásna legenda. Kedysi z ničoho nič našiel otrok na hostine fazuľu v koláči, a tak sa stal kráľom dňa. Neskôr, v 12. storočí, sa v nej skrývalo striebro, a tak sa volila kráľovná alebo kráľ dňa.

Staňte sa kráľom kuchyne ešte dnes a pripravte ANKA rustikálny recept Rhubarb Galette, ktorý je tiež z knihy receptov Ankarsrum, a toto video vám pomôže to urobiť! Túto špeciálnu lahôdku pripravili aj Szilvi a Zsófi, môžete sa na ňu pozrieť tu

Ingrediencie:

190 gramov múky

1 polievková lyžica práškového cukru

štipka soli

150 gramov studeného soleného masla

3 polievkové lyžice vody

1 rozšľahané vajcia

Frangipane krém:

200 gramov mandľovej pasty

1 vajce

15 gramov masla

1 polievková lyžica múky

500 gramov rebarbory

Šťava z ½ citróna

2 lyžice cukru

1 polievková lyžica zemiakového škrobu

50 gramov mandľových lupienkov

3 lyžice trstinového cukru

Rebarbora Galette, francúzsky koláč, krok za krokom

• Múku, práškový cukor a soľ zmiešajte v mise robota ANKARSRUM s mixérom na smotanu, ktorý je súčasťou základnej sady, ale je možné ho zakúpiť aj samostatne.

• Pridajte studené maslo nakrájané na malé kocky a premiešajte metličkou ANKARSRUM.

• Pridajte vodu a miešajte, kým sa voda nespojí s ostatnými ingredienciami.

• Teraz cesto zabaľte do fólie a dajte aspoň na hodinu do chladničky (cesto môže odpočívať aj cez celú noc).

Frangipane krém krok za krokom:

• Do mixovacej nádoby nastrúhajte mandľové pyré a metličkou robota ANKARSRUM, 1 vajcom, maslom, múkou a trstinovým cukrom rozmixujte do hladka.

• V prípade potreby rebarboru olúpte a umyte, potom ju nakrájajte do požadovaného tvaru

• Zmiešajte ju s citrónovou šťavou, cukrom a zemiakovým škrobom a nechajte asi 20 minút odležať.

Zostavenie galety:

• Na plech nasypte trochu múky a pomocou valčeka natiahnite cesto do tenkého okrúhleho tvaru.

• Navrch dajte frangipane. Začnite od stredu a na okrajoch nechajte asi 3 cm.

• Naskladajte rebarboru do úhľadných radov na vrchol kríka.

• Teraz prehneme cez okraje a potrieme vajcom, potom posypeme mandľovými lupienkami a trstinovým cukrom. Toto video vám ukáže, ako na to! 

• Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 ° C na 25–30 minút a pečieme.

ANKA tip:

Podávajte s vanilkovou zmrzlinou! Zázvor je veľkým priateľom rebarbory, takže bude výborným doplnkom k lahodnej, citrusovej, zázvorovej limonáde.

 


Súvisiace produkty