gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Kúzlo trdelníkov

2023. 10. 13.

Kúzlo trdelníkov

Trdelník

Od stredoveku bol koláč sladkým variantom chleba, ktorý sa piekol počas sviatkov. Trdelník je špeciálna verzia tejto lahôdky, ktorý sa prvýkrát objavil v Transylvánii.
Cestoviny váľané na drevenom valci, pečené na uhlie, sú prvýkrát spomenuté v transylvánskej kuchárke z roku 1581. V Pešti sa objavil v 19. storočí a pešťskí kuchári a cukrári si o ňom mohli prvýkrát prečítať v novom vydaní kuchárky z Košíc. Odvtedy sa samozrejme receptúra veľmi menila, až nakoniec vznikol trdelník, ktorý dnes poznáme a milujeme.

 

Recept na trdelník

Každý vie, že trdelník je jedným z najchutnejších maďarských sladkostí, ale poznáte jej tajomstvo?
Srdcom a dušou trdelníka je špeciálny drevený valec, na ktorom sa kysnuté cesto pečie na otvorenom sporáku nad uhlím. Toto je drevený valec na pečenie.

V dnešnej dobe sa trdelník samozrejme nemusí vyrábať tradičnými postupmi. Profesionálne cateringové spoločnosti používajú rúry na pečenie na trdelníky, kde je možné upiecť šesť alebo dokonca osem trdelníkov súčasne.

Ale čo je v ceste?

Cesto na koláč na rúrku je veľmi podobné cestu na tradičný koláč. Skladá sa z droždia rozmiešaného v mlieku, múke, vajciach a masle. Po hodine odpočinku sa musí natiahnuť a navinúť na drevený valec.
Pretože je tenko vyvaľkaná, je hotová iba za 10-15 minút! Obľúbenosť trdelníkov nie je náhodná: vo vnútri je drobivý a mäkký, zatiaľ čo zvonku je chrumkavý a chutný. Skutočný maďarský kulinársky zážitok!

 

Drevený valec na pečenie

Určite ste uhádli, aké dôležité je dokonalé drevo na pečenie pre dosiahnutie lahodného výsledku. Vďaka drevenej valci je pečenie naozaj profesionálne.

Masívny valec na pečenie Gázgrill, navrhnutý na profesionálne použitie, zaručene nesklame! Jeho materiál kombinuje prírodné drevo a oceľ, takže je nielen odolný, ale taktiež má dlhú životnosť.
Odporúčame predovšetkým pre rúry, ktoré taktiež predávame a ktoré si môžete objednať kliknutím tu alebo tu!
Nenechajte si ujsť tieto vysoko kvalitné produkty! Vďaka nim je zážitok pečenia trdelníkov je ešte viac nezabudnuteľnejší!

 

Budapeštianske pouličné jedlo pre zahraničných turistov

Pri prechádzkach po uliciach Budapešti sa nevyhnete predajcom trdelníkov. Tú milujú nielen miestni, ale aj zahraniční turisti, ktorí pri návšteve tejto krajiny považujú za povinnosť túto lahôdku ochutnať.

Klasické príchute (kakao, škorica, orech atď.) si síce stále držia svoje miesto, ale aj nové verzie sú stále obľúbenejšie. Niektoré z nich sú naozaj vynaliezavé, zatiaľ čo iné to môžu preháňať s extrémnymi kombináciami chutí. Samozrejme, pokiaľ vás omrzeli staré chute, rozhodne stojí za to trochu zaexperimentovať! Minimálne sa časom vrátite k starej dobrej škoricovo-kokosovej alebo kakaovo-orieškovej chuti!

Jedna vec je istá; že je to skutočná klasika, ktorá si na jej výrobu zaslúži tie najlepšie nástroje! Kliknite a objednajte si ich ešte dnes!

 

Pozrite sa na ďalšie nástroje, ktoré sú pre bary a bufety nevyhnutné! Službu svojej rodiny alebo hostí môžete pozdvihnúť na novú úroveň použitím profesionálnych nástrojov na pečenie!

Podobné články na túto tému:

Čo budú ľudia jesť o 100 rokov?

2024. 04. 19.

Pokračovať v čítaní


Slávnostné občerstvenie: recept na veľkonočnú čokoládovú tortu

2024. 03. 21.

Pokračovať v čítaní


Tajomstvo neapolskej pizze

2024. 03. 11.

Pokračovať v čítaní


Bezlepková orechová torta s figovou korunkou a videoreceptom

2024. 02. 26.

Pokračovať v čítaní


Ako ušetriť čas v kuchyni?

2024. 02. 20.

Pokračovať v čítaní



Súvisiace produkty