gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Čučoriedková babka s citrónovou polevou

2023. 10. 31.

Čučoriedková babka s citrónovou polevou

Predtým sme tiež vytiahli recept na babku z knihy receptov Ankarsrum, na ktorú sa môžete pozrieť v tomto videu, ak by ste mali chuť na lahodnú babku. Ak chcete niečo sladké a pikantné, potom sa s nami ponorte do sveta čučoriedkovej babky bohatej na chute! Pozrite sa na toto kúzlo, ktoré vám ponúkne kúsok koláčkového neba!

Náš recept je opäť z knihy receptov Ankarsrum.

Recept:

Tang Zhong:

80 ml mlieka

20 gramov múky (najlepšie Manitoba múky)

Cesto:

350 gramov múky (najlepšie Manitoba múky)

50 gramov cukru

2 vajcia (izbové teploty)

110 ml mlieka (izbové teploty)

6 gramov soli 55 g masla (izbové teploty)

1 ½ lyžičky suchého droždia + 1 vajce na potiahnutie cesta

Čučoriedková náplň:

200 gramov čučoriedok

90 gramov cukru

2 lyžice citrónovej šťavy

Citrónová poleva:

200 gramov práškového cukru

2-3 lyžice citrónovej šťavy

Tang Zhong:

Mlieko a múku zmiešajte na panvici, kým nebude hustá a lepivá (cesto by malo mať asi 65 °C). Hmotu preložte do misky, zakryte igelitom a dajte vychladiť na izbovú teplotu do chladničky.

 

Čučoriedková babka s citrónovou polevou krok za krokom:

1. Ak chcete vyrobiť cesto, zostavte svoj kuchynský robot ANKARSRUM so 7-litrovou nerezovou mixovacou nádobou, špirálovým hnetacím hákom a hnetacím valčekom a tiež škrabkou na mixovaciu nádobu, ktorá zabraňuje prichyteniu cesta k stenám misy.

2. Do misy nasypte múku, cukor a sušené droždie a spustite kuchynský robot na strednú rýchlosť.

3. Teraz pridajte mlieko, vajcia a zmes Tang Zhong a miešajte pri nízkej rýchlosti.

4. Pridajte soľ a miešajte 10 minút pri strednej rýchlosti.

5. Teraz jednu po druhej pridajte maslo nakrájané na malé kocky a miešajte 15-25 minút, kým nezvládnete test okenného skla. Ak to chcete urobiť, vezmite cesto o veľkosti pingpongovej loptičky z nerezovej misy vášho kuchynského robotu ANKARSRUM, držte ho oboma rukami palcom, ukazovákom a prostredníkom a potom cesto opatrne roztiahnite. Ak je textúra cesta správna, malo by sa naťahovať bez toho, aby sa trhalo, tak tenké, že cez neho vidíte. Pokiaľ sa stále lepí, nechajte 5 minút odpočinúť a potom pokračujte v miesení ešte trochu. Ak pridáte viac múky, pridajte trochu.

6. Pokiaľ testom prejde, vymažte misu olejom a vložte do nej cesto, potom cesto opatrne potrite olejom, prikryte plastovou fóliou a nechajte 2 hodiny kysnúť.

7. Brusnicovú náplň pripravíme tak, že v hrnci rozmixujeme brusnice s cukrom a citrónovou šťavou, pokiaľ nebude mať džemovú konzistenciu, potom necháme vychladnúť.

8. Cesto dajte na cca 30 minút do chladničky (uľahčíte si tým prácu), potom cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do štvorcového tvaru asi 35/38x35/38 cm.

9. Čučoriedkovú náplň rozotrieme na cesto, ale po okrajoch necháme asi 1 cm. Zrolujte a opatrne preneste na plech, prikryte igelitom a dajte na cca 20-30 minút do chladničky.

10. Predĺžené cesto rozkrojte napoly, potom obe polovice stočte k sebe (reznou stranou k sebe), aby ste vytvorili vrkoč a preložte na plech (rozmer cca 26x12 cm). Pamätajte, naše video s receptom vám pomôže!

11. Teraz ho zakryte plastovou fóliou a nechajte kysnúť asi 1-1 ½ hodiny.

12. Babku potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre na 180 stupňov 40 minút (kým nedosiahne vnútornú teplotu okolo 90 °C). Keď je babka už dozlatista, prikryte ju alobalom a pečte, kým nebude hotová.

13. Hotovú babku nechajte vychladnúť na mriežke, potom zmiešajte práškový cukor s citrónovou šťavou a babku pokvapkajte polevou.

Anka tip:

Na podávanie použite sladké, čerstvé čučoriedky!

Podobné články na túto tému:

Čo budú ľudia jesť o 100 rokov?

2024. 04. 19.

Pokračovať v čítaní


Slávnostné občerstvenie: recept na veľkonočnú čokoládovú tortu

2024. 03. 21.

Pokračovať v čítaní


Tajomstvo neapolskej pizze

2024. 03. 11.

Pokračovať v čítaní


Bezlepková orechová torta s figovou korunkou a videoreceptom

2024. 02. 26.

Pokračovať v čítaní


Ako ušetriť čas v kuchyni?

2024. 02. 20.

Pokračovať v čítaní



Súvisiace produkty