gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Americké škoricové buchty s jablkami a pekanovými orechmi

2023. 12. 04.

Americké škoricové buchty s jablkami a pekanovými orechmi

Jablká a pekanové orechy dodávajú tejto americkej pochúťke príjemné chrumkanie, vďaka čomu je každé sústo nezabudnuteľné. Náš kuchynský robot Ankarsrum je pripravený, vydajme sa spoločne na sladkú cestu! Náš recept je opäť z knihy receptov Ankarsrum.

Ingrediencie:

Cesto

100 gramov masla

25 gramov čerstvého droždia (alebo 10 g instantného droždia)

250 gramov mlieka

100 gramov hustej smotany

100 gramov cukru

1 vajce

Štipka soli

480-540 gramov pšeničnej múky

Náplň:

125 gramov masla izbovej teploty

100 gramov hnedého cukru

1 polievková lyžica múky

2 lyžice škorice

2 jablká

Na vrchol:

1 vajce

120 gramov práškového cukru

1-2 polievkové lyžice vody

100 gramov pekanových orechov

Americké škoricové buchty s jablkami a pekanovými orechmi krok za krokom:

Maslo rozpustíme a zmiešame s mliekom a smotanou. Zmes zohrejte na 37 °C, potom zostavte svoj kuchynský robot ANKARSRUM so 7litrovou nerezovou mixovacou nádobou, špirálovým hnetacím hákom a hnetacím valčekom a tiež škrabkou na mixovaciu nádobu, ktorá zabraňuje prichyteniu cesta k steny misy.

Teraz rozdrobte čerstvé droždie alebo nalejte instantné droždie do misy a potom pridajte zvyšné ingrediencie na cesto.

Spustite stroj na nízku rýchlosť a postupne ju zvyšujte na strednú rýchlosť. Cesto miesime 10–15 minút kuchynským robotom Ankarsrum a postupne zvyšujte rýchlosť miesenia na strednú rýchlosť.

Hotové cesto prehniteme ručne, priklopíme pokrievkou a necháme 60 minút kysnúť.

Zmiešajte prísady na náplň okrem jablka.

Jablko postrúhame nahrubo a vytlačíme šťavu.

Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik o veľkosti cca 30 x 40 cm. Náplň rovnomerne rozotrieme po celom povrchu cesta, potom na náplň rozprestrieme aj nastrúhané jablko.

Teraz ho pozdĺžne zrolujte a nakrájajte na 12 rovnako širokých kúskov, ktoré potom vložte do vymastenej formy s preloženou časťou dole.

Panvicu prikryjeme a necháme 45 minút kysnúť.

Rúru predhrejte na 225 °C.

Buchty potrieme rozšľahaným vajcom, pečieme v strednej časti rúry asi 8-10 minút, potom necháme úplne vychladnúť.

V mise postupne pridávajte vodu k práškovému cukru, aby vznikla hladká poleva, potom polevou pokvapkajte buchty a navrch posypte pekanové orechy.

Anka tip:

Polevy nie je nikdy dosť, takže môžete vyrobiť aj dvojnásobné množstvo!

 

Podobné články na túto tému:

Čo budú ľudia jesť o 100 rokov?

2024. 04. 19.

Pokračovať v čítaní


Slávnostné občerstvenie: recept na veľkonočnú čokoládovú tortu

2024. 03. 21.

Pokračovať v čítaní


Tajomstvo neapolskej pizze

2024. 03. 11.

Pokračovať v čítaní


Bezlepková orechová torta s figovou korunkou a videoreceptom

2024. 02. 26.

Pokračovať v čítaní


Ako ušetriť čas v kuchyni?

2024. 02. 20.

Pokračovať v čítaní



Súvisiace produkty