gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Švédske mäsové guľky s domácimi cestovinami fettuccine

2023. 09. 28.

Švédske mäsové guľky s domácimi cestovinami fettuccine

Švédi sú majstri vo výrobe mäsových guličiek. Náš recept pre tento týždeň je klasický obľúbený, čo je vynikajúce jedno jedlo: jeho konzumácia prinesie radosť celej rodine! Náš recept je opäť z knihy receptov ANKARSRUM.

Zloženie - fettuccine:

1 porcia domácich cestovín, na prípravu ktorých si presný recept môžete prečítať TU. Na durum verziu cestovín sa môžete pozrieť v TOMTO ČLÁNKU alebo v TOMTO videu.

Čerstvo nastrúhaný parmezán, ktorý si urobíte s TÝMTO nástavcom.

Ingrediencie - mäsové guličky

500 gramov hovädzieho mäsa, nameľte ho pomocou nástavca mlynčeka na mäso ANKARSRUM!

1 zemiakov

50 gramov jemne nastrúhaného parmezánu

50 gramov parmskej šunky, nakrájané

1 prelisovaný strúčik cesnaku

pol kúska najemno nakrájané červené cibule

60 gramov strúhanky soľ a korenie podľa chuti a chuti

2 lyžice smotany

maslo na pečenie

Ingrediencie - paradajková omáčka:

6 lúpaných paradajok

1 cibuľa, nakrájaná

1 lyžica masla

200 ml vody

50 ml olivového oleja

1 lyžica paradajkového pretlaku

1 polievková lyžica medu

Kôra a šťava z 1 citróna, ku ktorému odporúčame TENTO nadstavec

čerstvou bazalkou

soľ a korenie

Švédske mäsové guličky s domácimi cestovinami fettuccine, krok za krokom

Fettuccine:

1. Otočte svoj kuchynský robot Ankarsrum na bok a pripevnite valec na cesto na lasagne, toto video vám s tým pomôže.

2. Cesto rozdelíme na menšie kúsky. Pre čo najtenšie cesto použite najskôr valček na cesto a vytvorte tenké pláty cesta.

3. Spustite robot ANKARSRUM na nízku rýchlosť, pretiahnite pláty cesta širokou hnetacou hlavou a potom ich položte na pomúčený povrch. V tomto videu vám ukážeme, ako na to.

4. Vložte ich do vriacej vody a varte 2-3 minúty, alebo ak ich urobíte viac, osušte ich pre neskoršie použitie.

Parmezán:

1. Otočte ANKARSRUM na bok a nainštalujte nadstavec strúhadla na syr.

2. Začnite a nastrúhajte parmezán s TÝMTO nástavcom.

Mäsové guľky a paradajková omáčka:

1. Otočte kuchynský robot znova na bok, nainštalujte hlavu mlynčeka na mäso s 4,5 mm mlecím kotúčom.

2. Mäso nakrájajte na silné kúsky a pomeľte pri strednej rýchlosti. Pozrite sa, ako jednoducho tento mlynček na mäso pracuje v TOMTO videu.

3. Po mletí mäsa vložíme do mlynčeka polovicu surovej cibule, zemiakov alebo kúsok mrkvy tak, aby z mlynčeka vyšlo všetko mäso

4. Mäso, parmskú šunku, parmezán, cesnak, cibuľu a strúhanku zmiešame do homogénnej hmoty.

5. Pridajte smotanu.

6. Tvorte fašírky, je to jednoduchšie, keď si namočíte ruky, mäso sa k nim nebude lepiť, potom ich opečte na masle na panvici.

Paradajková omáčka:

1. Paradajky nakrájame na veľké kúsky a podusíme ich s cibuľou na panvici.

2. Pridajte vodu, olivový olej, paradajkový pretlak, med a kôru alebo šťavu z citróna.

3. Varte 10 minút, dochuťte soľou a korením.

4. Urobte omáčku na pyré, potom na panvicu nasypte mäsové guličky a niekoľko minút ich spoločne varte.

5. Navrch posypeme nasekanou bazalkou a čerstvým nastrúhaným parmezánom.

6. Podávajte s domácimi cestovinami fettuccine.

ANKA TIP:

Urobte si domáci sendvičový chlieb focaccia ako predjedlo!

Podobné články na túto tému:

Božské špenátové lasagne s ricottou

2024. 04. 23.

Pokračovať v čítaní


Sprievodca jarnými závitkami

2024. 04. 16.

Pokračovať v čítaní


Spoznajte súpravu valčekov a vykrajovačiek cestovín ANKARSRUM

2024. 04. 15.

Pokračovať v čítaní


Domáce ravioli so špenátom a ricottou

2024. 04. 08.

Pokračovať v čítaní


Nie je nič lepšie ako domáce cestoviny

2024. 02. 26.

Pokračovať v čítaní



Súvisiace produkty