Blog
Švédske mäsové guľky s domácimi cestovinami fettuccine
2023. 09. 28.
Švédi sú majstri vo výrobe mäsových guličiek. Náš recept pre tento týždeň je klasický obľúbený, čo je vynikajúce jedno jedlo: jeho konzumácia prinesie radosť celej rodine! Náš recept je opäť z knihy receptov ANKARSRUM.
Zloženie - fettuccine:
1 porcia domácich cestovín, na prípravu ktorých si presný recept môžete prečítať TU. Na durum verziu cestovín sa môžete pozrieť v TOMTO ČLÁNKU alebo v TOMTO videu.
Čerstvo nastrúhaný parmezán, ktorý si urobíte s TÝMTO nástavcom.
Ingrediencie - mäsové guličky
500 gramov hovädzieho mäsa, nameľte ho pomocou nástavca mlynčeka na mäso ANKARSRUM!
1 zemiakov
50 gramov jemne nastrúhaného parmezánu
50 gramov parmskej šunky, nakrájané
1 prelisovaný strúčik cesnaku
pol kúska najemno nakrájané červené cibule
60 gramov strúhanky soľ a korenie podľa chuti a chuti
2 lyžice smotany
maslo na pečenie
Ingrediencie - paradajková omáčka:
6 lúpaných paradajok
1 cibuľa, nakrájaná
1 lyžica masla
200 ml vody
50 ml olivového oleja
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 polievková lyžica medu
Kôra a šťava z 1 citróna, ku ktorému odporúčame TENTO nadstavec
čerstvou bazalkou
soľ a korenie
Švédske mäsové guličky s domácimi cestovinami fettuccine, krok za krokom
Fettuccine:
1. Otočte svoj kuchynský robot Ankarsrum na bok a pripevnite valec na cesto na lasagne, toto video vám s tým pomôže.
2. Cesto rozdelíme na menšie kúsky. Pre čo najtenšie cesto použite najskôr valček na cesto a vytvorte tenké pláty cesta.
3. Spustite robot ANKARSRUM na nízku rýchlosť, pretiahnite pláty cesta širokou hnetacou hlavou a potom ich položte na pomúčený povrch. V tomto videu vám ukážeme, ako na to.
4. Vložte ich do vriacej vody a varte 2-3 minúty, alebo ak ich urobíte viac, osušte ich pre neskoršie použitie.
Parmezán:
1. Otočte ANKARSRUM na bok a nainštalujte nadstavec strúhadla na syr.
2. Začnite a nastrúhajte parmezán s TÝMTO nástavcom.
Mäsové guľky a paradajková omáčka:
1. Otočte kuchynský robot znova na bok, nainštalujte hlavu mlynčeka na mäso s 4,5 mm mlecím kotúčom.
2. Mäso nakrájajte na silné kúsky a pomeľte pri strednej rýchlosti. Pozrite sa, ako jednoducho tento mlynček na mäso pracuje v TOMTO videu.
3. Po mletí mäsa vložíme do mlynčeka polovicu surovej cibule, zemiakov alebo kúsok mrkvy tak, aby z mlynčeka vyšlo všetko mäso
4. Mäso, parmskú šunku, parmezán, cesnak, cibuľu a strúhanku zmiešame do homogénnej hmoty.
5. Pridajte smotanu.
6. Tvorte fašírky, je to jednoduchšie, keď si namočíte ruky, mäso sa k nim nebude lepiť, potom ich opečte na masle na panvici.
Paradajková omáčka:
1. Paradajky nakrájame na veľké kúsky a podusíme ich s cibuľou na panvici.
2. Pridajte vodu, olivový olej, paradajkový pretlak, med a kôru alebo šťavu z citróna.
3. Varte 10 minút, dochuťte soľou a korením.
4. Urobte omáčku na pyré, potom na panvicu nasypte mäsové guličky a niekoľko minút ich spoločne varte.
5. Navrch posypeme nasekanou bazalkou a čerstvým nastrúhaným parmezánom.
6. Podávajte s domácimi cestovinami fettuccine.
ANKA TIP:
Urobte si domáci sendvičový chlieb focaccia ako predjedlo!