gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Sledovanie zápasu s priateľmi? Pokročilé tipy na občerstvenie pre vašich hostí

2023. 08. 28.

Sledovanie zápasu s priateľmi? Pokročilé tipy na občerstvenie pre vašich hostí

Sledovanie zápasov s priateľmi

Každá väčšia športová udalosť láka divákov k obrazovkám. A čo viac, nejde len o veľké športové podujatia: kto by nepoznal niekoho (možno aj seba), kto by si nenechal ujsť jediný zápas svojho obľúbeného tímu...? Športy ako futbal alebo povedzme hádzaná môžu prilákať tisíce divákov po celej krajine, aby si sadli k televízii.

Sledovanie takejto hry sa môže premeniť na skutočný komunitný zážitok, ak k nám prídu príbuzní, priatelia alebo dokonca susedia, aby spoločne podporili náš obľúbený tím. Takéto akcie majú neporovnateľnú atmosféru.

A túto náladu nespôsobuje len opitosť spôsobená nespočetným množstvom pív! (Samozrejme sa môže hodiť dávkovač chladeného piva!) Ale niet pochýb, že k týmto príležitostiam prispieva aj jedlo a pitie, ktoré nás sprevádza vzrušením zo zápasu.

 

 

Pohostinské tipy a recepty

O kreatívne nápady nie je núdza po celom svete. Ponuka je tu bohužiaľ značne chudobná, len tí najlepší cateringové služby ponúkajú viac možností ako slané arašidy a chipsy. To však neznamená, že si nejaké kuriozity nemôžete pre hostí pripraviť aj doma!

 

Český utopenec

Jedným z typických českých snackov ponúkaných k pivu je utopenec. (Podľa legendy dostal meno po svojom vynálezcovi, ktorý sa neskôr tragicky utopil.) Nie je to nič iné ako špekačky, ktoré sa nakrájajú na kolieska a dozrievajú v slano-octovej šťave. Do marinády sa používa aj cibuľa, čerešňová paprika a rôzne koreniny.

V Česku v ponuke žiadnej poriadnej krčmy nemôže chýbať utopenec.

 

Ďalšia česká špecialita: marinovaný hermelín (alebo hermelín)

Ďalším typickým českým občerstvením, ktoré sa obvykle podáva k pivu, je nakladaný hermelín. Sú marinované v oleji naplnenom červenou cibuľou, cesnakom, červenou cibuľou, guličkami korenia a chilli po celé dni (aj týždeň alebo dva). Pre jeho pikantnú, štipľavú chuť sú si Česi istí, že je to jedna z najlepších vecí na jedenie.

 

Párková špecialita

Pokiaľ by ste hlasovali za trochu jednoduchšiu metódu, než je česká metóda marinovania, môžete si jednoduchú párkovú pochúťku kedykoľvek dať dohromady. Poďme sa teraz pozrieť, ako to urobiť, než sa v nasledujúcich odsekoch dostaneme k ďalšej prekvapivej funkcii!

Na prípravu klasickej hotdogovej pochúťky vám postačia 4 párky, 1 kg lístkového cesta, 1 vajce, 4 lyžice múky a obľúbené omáčky (horčica, kečup, majonéza atď.).

Na pomúčenú dosku rozvaľkajte lístkové cesto izbovej teploty. Nakrájajte ich na malé štvorčeky alebo trojuholníky, potrite ich obľúbenou omáčkou a zabaľte do nich párky v rožku nakrájané na malé kúsky!

Vrch potrieme vajíčkom a pečieme asi štvrť hodiny na 180 ° C s použitím horného-spodného pečenia alebo funkcie ventilátora! Strážte si ho, aby sa nezachytil - a vychutnajte si ho so svojim obľúbeným pivom, akonáhle bude hotové a vychladnuté na požívateľnú teplotu!

 

Nemecká pochúťka k pivu: krúžok na pery (ringli)

V neposlednom rade je tu nemecká špecialita, ktorú nie je nikto iný ako krúžok na pery, známy aj ako ringli.

Nemci sú skvele kreatívne, pokiaľ ide o párovanie piva. Takmer každá provincia má svoj vlastný typický pokrm. A pre všetkých Nemcov je bežné, že priateľské pivo bez bielej klobásy alebo chrumkavých párkov sa dá len ťažko predstaviť.

Unikátny je preto krúžok na pery, čo nie je párok, ale niečo úplne iné: ančovička, stočená do krúžku. Keď poznáme pochutiny Čechov, nečudujeme sa, že ringli je tiež mastná desiata. Silne slané rybie sústo s príchuťou kapary: vo väčšine prípadov je zrolované presne tak, aby sa dovnútra dostal kaprík.

 

Pitie piva a sledovanie zápasov so špeciálnymi pivnými spoločníkmi už nič nestojí v ceste! Vyskúšajte niektorú zo špecialít a diskutujte s hosťami, ktorí majú radi české alebo nemecké občerstvenie! Tu môžete získať všetky kuchynské nástroje, ktoré potrebujete na ich prípravu!

Podobné články na túto tému: