gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Pri správnej príprave je plnenie klobásy hračkou!

2016. 02. 17.

Pri správnej príprave je plnenie klobásy hračkou!

Klobása je nielen jedlo, ale aj tradícia, zdroj rodinnej radosti. V tomto blogu podrobne odhalíme zákulisia výroby klobás a podelíme sa s vami o drobné detaily, ktoré zaručia, že sa vaše ďalšie údenárstvo stane obľúbenou u rodiny a priateľov. Pripravte sa na vzrušujúcu a chutnú cestu, kde sa stretávajú tradície a chute!

1. Suroviny: kvalita je základ!

Predovšetkým je dôležité upozorniť na to, že prvým kritickým bodom procesu je výber správnej suroviny, ktorá môže zásadne rozhodnúť o výsledku plnenia klobásy a kvalite výsledného produktu. Pracujeme výhradne s vysoko kvalitnými surovinami, čím chránime zdravie našej rodiny a priateľov. Z výrobku vyrobeného procesom konzervácie studeným údením môžeme získať vážne ochorenia a možné infekcie, pokiaľ sme nákup suroviny riadne nepremysleli.

2. Receptúra a množstvo: tajomstvo spočíva v detailoch

Na základe nášho ustrašene stráženého receptu, prípadne receptov, ktoré odporúčame, spíšeme, aké a aké množstvo surovín na náplň potrebujeme. Tie je možné zakúpiť vopred alebo vyrobiť na vlastnej záhrade, korenie je možné čerstvo namlieť a presne odmerať. Zmes korenia by mala byť uchovávaná v dobre uzavretej nádobe, mimo dosahu svetla a tepla.

3. Korenie: Kúzlo tradície

Z korenia má tradične zvláštny význam podiel a kvalita soli, korenia a papriky na plnenie jaternice a klobásy. Každá krajina má svoje charakteristické rysy, ale neodporúčame vám, akú papriku si vybrať, namiesto toho upozorňujeme na kritériá stanovené pre papriky, pričom zohľadňujeme iba kvalitné produkty na stole našej rodiny.

4. Prípravy: Základ precíznej práce

Pri plnení jitrici je zvykom deň pred plnením ryžu roztriediť a umyť, potom ju osušiť na čistej kuchynskej utierke a uvariť do polomäkka a až do použitia skladovať prikrytú na chladnom mieste. Príprava, rezanie a viazanie čriev je tiež výhodné, pokiaľ sa chceme vážne pripraviť na rýchlu a precíznu prácu.

5. Náplň a črevá: rafinované kroky

K náplni sú potrebné komerčne balené a vyčistené prírodné a umelé črevá, na ktoré dostávame aj návrh použitia od náročnejšieho predajcu. Na všetky platí 20 minút namočenia pred použitím v teplej slanej vode. Pripravte miestnosť na proces, vyčistite ju, vydezinfikujte stroj na plnenie údenín a stoly, dajte vedľa seba primerané množstvo vody na umývanie rúk a uterákov a zapojte členov rodiny do tvarovania guličiek, ktoré je možné umiestniť do plniaceho valca.

 

Pokiaľ máte chuť na domáce plnenie klobás, pozrite sa na náš výber, máme totiž všetky pomôcky, ktoré potrebujete!

 

Podobné články na túto tému:

Výroba domácej vianočnej klobásy pomocou kuchynského robota Ankarsrum

2023. 12. 02.

Pokračovať v čítaní


Kolbászrekordok, amikről még biztosan nem hallottál

2019. 02. 26.

Pokračovať v čítaní


Bringával is lehet ám kolbászt tölteni!

2019. 01. 11.

Pokračovať v čítaní


Itt a Nagy Disznótoros- és Kolbászfesztivál Ajánló!

2019. 01. 03.

Pokračovať v čítaní


Mézeskalács helyett: karácsonyi csokis-fahéjas kolbász

2018. 12. 19.

Pokračovať v čítaní