gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Plochý perník s polevou

2022. 12. 18.

Plochý perník s polevou

Ukážeme Vám sladkosť, ktorú môžete upiecť dva dni pred sviatkom, aby ste na Štedrý večer nemuseli riešiť dezert. Môžete ho dať aj do mrazničky, takže môže byť aj ozvláštnením silvestrovskej párty.

Ingrediencie na cesto:

200 gramov masla
200 ml ovseného mlieka
140 gramov hnedého cukru
120 gramov cukrového sirupu
300 gramov múky
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička jedlej sódy
1/2 lyžičky soli
1 lyžička škorice
1 lyžička kardamómu
1/2 lyžičky perníkového korenia

Navrch na ozdobu

200 ml smotany
150 gramov smotanového syra
150 gramov brusnicového džemu
60 gramov práškového cukru

Plochá perníková torta s polevou krok za krokom:

1. Pozrite sa na toto video s receptom!

2. Ak chcete vyrobiť cestoviny, zostavte svoj kuchyňský robot ANKARSRUM s ANKARSRUM Assistent misa z nerezovej ocele, špirálovým hnetacím hákom a hnetacím valčekom a tiež škrabkou na mixovaciu nádobu, ktorá zabraňuje prichyteniu cesta k stenám misy. Jedná sa o diely základnej sady, zoznámte sa s obsahom krabice kliknutím TU TU!

3. Do mísy dajte maslo, mlieko, hnedý cukor a sirup a potom premiešajte pomocou robota ANKARSRUM.

4. Za stáleho miešania postupne pridávajte suché ingrediencie. Keď pridáte asi polovicu múky, upevnite rukoväť 2-4 cm od steny misy a pokračujte v miešaní.

5. Keď je cesto hotové, rozvaľkajte ho a dajte na plech vyložený papierom na pečenie.

6. Pečieme v trúbe na 180 C, hotové bude za 15-20 minút.

Dekorácia krok za krokom:

1. Zostavte svoj kuchyňský robot ANKARSUM s ANKARSRUM Assistent plastová misa a dvojitým šľahacím nástavcom, ktoré sú tiež súčasťou štartovacej sady.

2. Pridajte smotanu a miešajte do peny, potom pridajte smotanový syr, marmeládu a práškový cukor.

3. Teraz polevou potrite tortu a nakoniec ozdobte brusnicami.

ANKA tip:

Podávame ako zákusky alebo nakrájané na malé kúsky. Podávajte s pomocou cukrárskej sady ANKARSRUM.

Podobné články na túto tému:

Čo budú ľudia jesť o 100 rokov?

2024. 04. 19.

Pokračovať v čítaní


Slávnostné občerstvenie: recept na veľkonočnú čokoládovú tortu

2024. 03. 21.

Pokračovať v čítaní


Tajomstvo neapolskej pizze

2024. 03. 11.

Pokračovať v čítaní


Bezlepková orechová torta s figovou korunkou a videoreceptom

2024. 02. 26.

Pokračovať v čítaní


Ako ušetriť čas v kuchyni?

2024. 02. 20.

Pokračovať v čítaní



Súvisiace produkty