gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Božské sladkosti na vianočné sviatky

2023. 12. 05.

Božské sladkosti na vianočné sviatky

Prečo je cukroví dušou Vianoc?

Čo by to bolo za Vianoce bez cukroví? Sú to kúzelné mosty, ktoré spájajú rodiny naprieč generáciami. Nie je náhodou, že tradícia vianočného pečenia je v našej kultúre tak hlboko zakorenená.

Tradícia žije dodnes a vždy sa podarí ju reinterpretovať. Dnes sa neriadime iba tradičnými receptúrami, ale tiež experimentujeme s vlastnými, jedinečnými chuťami a formami. Ale podstata zostáva rovnaká: tieto sladkosti spájajú rodinu a priateľov a napĺňajú dom láskou, smiechom a samozrejme zvodnými vôňami. Tak sa cukroví skutočne stane dušou Vianoc: každé sústo nám prináša kúzlo sviatkov.

 

Závin - inak

Je čas objaviť novú tvár závinu! Zanechajte obvyklé verzie a neváhajte experimentovať!

Náplň môžete okoreniť prakticky čímkoľvek – a nemusíte hneď myslieť na extrémne veci! Čo tak pridať k vlašským orechom nejaké sušené ovocie – napríklad čučoriedky alebo čerešne, alebo napríklad štipku pomarančovej kôry? Alebo vyskúšajte mak v kombinácii s malými kúskami jablka alebo broskyne, aby ste získali osviežujúcu ovocnú chuť!

A to nie je všetko! Cesto tiež ponúka príležitosti na experimentovanie. Čo tak pridať kakao alebo škoricu pre ešte bohatší chuťový zážitok? Alebo môžete závin ešte ozvláštniť ozdobením vrchnej časti cesta jedinečnými vzormi – napríklad vianočnými motívmi.

S týmito inováciami môžete nielen prekvapiť svoju rodinu a priateľov, ale aj vytvoriť novú tradíciu.

 

Zdravé a pritom chutné sviatočné dobroty

Kto povedal, že to, čo je zdravé, nemôže byť chutné? Odložte tradičné sladenie cukrom a objavte zdravé a pritom lahodné alternatívy. Skúste použiť sladidlá, ako je erytritol, xylitol alebo stévia, ktorými možno dosiahnuť rovnakú sladkú chuť ako cukor. A nezabudnite na prírodné sladidlá: med, agávový sirup a datle nielen osladia, ale aj obohatia chute.

Zdravé pečenie nie je len o surovinách, ale aj o metódach. Skúste piecť pri nízkej teplote, aby ste zachovali nutričný obsah surovín. Tieto malé zmeny nielen chránia vaše zdravie, ale tiež otvárajú nový svet chutí!

 

Vianoce bez lepku

Bezlepkové pečenie nie je len módny trend, ale životný štýl, ktorý sa zo zdravotných dôvodov stáva dôležitým pre čoraz viac ľudí. Ale nebojte sa, bezlepkové pečenie neznamená, že sa musíte vzdať vianočných dobrôt!

Po prvé, vo svete bezlepkových múk existuje množstvo možností. Mandľová, kokosová, ryžová alebo dokonca pohánková múka – každá dáva koláčom jedinečnú chuť a štruktúru. Experimentujte s týmito múkami, aby ste našli chuť, ktorá sa vám najviac páči. Malý tip: mandľová múka sa hodí najmä na vianočné pečivo, pretože mu dodáva bohatú orieškovú chuť. Múku si môžete vyrobiť aj doma s ručným mlynčekom na obilie!

Nezabudnite na zahusťovadlá, ako je xantánová guma alebo guarová guma, ktoré pomôžu udržať textúru cesta. S trochou experimentovania môžete vyrobiť dokonale drobivé a lahodné sušienky, o ktorých si nikto nebude myslieť, že sú bezlepkové.

Pri bezlepkovom pečení je tiež dôležité vyhnúť sa kontaminácii. Pokiaľ máte v rodine niekoho, kto je citlivý na lepok, uistite sa, že ste dôkladne čistili kuchynské náčinie a povrchy, aby sa lepok nedostal do vášho jedla.

 

Nenechajte si ujsť príležitosť vyrobiť si počas vianočných sviatkov naozajstné gurmánske lahôdky! Kliknite sem, objavte náš sortiment a objednajte si kuchynské náradie, ktoré potrebujete, aby sa každá minúta strávená v kuchyni stala zážitkom!

Podobné články na túto tému:

Čo budú ľudia jesť o 100 rokov?

2024. 04. 19.

Pokračovať v čítaní


Slávnostné občerstvenie: recept na veľkonočnú čokoládovú tortu

2024. 03. 21.

Pokračovať v čítaní


Tajomstvo neapolskej pizze

2024. 03. 11.

Pokračovať v čítaní


Bezlepková orechová torta s figovou korunkou a videoreceptom

2024. 02. 26.

Pokračovať v čítaní


Ako ušetriť čas v kuchyni?

2024. 02. 20.

Pokračovať v čítaní



Súvisiace produkty