gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

BABKA so šafranom a pistáciami

2022. 12. 18.

BABKA so šafranom a pistáciami

Dnešný recept je šitý na mieru zimným dňom, urobte si ho sami, my vám s prácou pomôžeme videom s receptom!

Cesto

150 ml mlieka (3%)
1 gram šafranu
4 lyžice cukru
25 gramov čerstvého droždia
125 gramov masla izbovej teploty
2 vajcia izbovej teploty
360-420 gramov múky

Ingredience na náplň:

200 gramov pistáciového masla
65 gramov nakrájaných pistácií
45 gramov cukru

Ingredience na cukrový sirup:

70 gramov cukru
50 ml vody

Šafránová a pistáciová BABKA krok za krokom:

1. Na výrobu cestovín zostavte svoj kuchynský robot ANKARSRUM a 7-litrovou mixovacou nádobou z nerezovej ocele, špirálovým hnetacím hákom a hnetacím valčekom a tiež škrabkou na mixovaciu nádobu, ktorá zabraňuje prichyteniu cesta k stenám misa. Jedná sa o diely základnej sady, zoznámte sa s obsahom krabice kliknutím TU a TU!

2. Do misky rozdrobíme droždí.

3. Mlieko so šafranom a cukrom zohrejte na 37 °C, potom ich stiahnite z ohňa a nalejte do kovovej misky kuchynského robota ANKARSRUM.

4. Za stáleho miešania na nízku rýchlosť pridajte po jednom vajcia, maslo a soľ, potom prepnite na vyššiu rýchlosť a postupne pridávajte aj múku. Cesto miesime asi 10 minút v kuchyňském robotu pri strednej rýchlosti.

5. Keď je cesto pružné, lesklé a začína sa oddeľovať od stien misy, je pripravené kysnúť zakryté v chladničke aspoň 8 hodín.

6. Cesto dajte na pomúčenú plochu, vrch posypte múkou a vyvaľkajte cca. do obdĺžnika 25 x 40 cm. Teraz potrieme náplňou (pistáciové maslo, nasekané pistácie a cukor), ale na jednej dlhej strane necháme asi 2 cm prúžok. Cesto zrolujte začnite z opačnej dlhej strany.

7. Roládu pozdĺžne rozdeľte ostrým nožom na dve časti a reznou plochou otočte nahor. Pozrite sa, ako na to v tomto videu, potom oba prúžky spojte a vytvorte z nich veniec.

8. Hotový veniec opatrne zdvihneme do okrúhleho pekáča a necháme 1 hodinu prikryté.

9. Zatiaľ čo veniec kysne, varte cukor s vodou, kým sa cukor nerozpustí, a potom nechajte vychladnúť. To bude cukrový sirup.

10. Na upečenie babky predhrejte rúru na 200°C a cca. Veniec pečte v spodnej časti rúry 25-30 minút, kým nezíska peknú farbu. Pomocou špajle skontrolujte, či je prepečené.

ANKA tip:

Veniec ihneď potrite cukrovým sirupom a pred konzumáciou nechajte vychladnúť. Podávajte s pomocou cukrárské sady ANKARSRUM.

Podobné články na túto tému:

Slávnostné občerstvenie: recept na veľkonočnú čokoládovú tortu

2024. 03. 21.

Pokračovať v čítaní


Tajomstvo neapolskej pizze

2024. 03. 11.

Pokračovať v čítaní


Bezlepková orechová torta s figovou korunkou a videoreceptom

2024. 02. 26.

Pokračovať v čítaní


Ako ušetriť čas v kuchyni?

2024. 02. 20.

Pokračovať v čítaní


3 rýchlé a jednoduché recepty

2024. 02. 07.

Pokračovať v čítaní



Súvisiace produkty