gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Espresso sorbet s robotom Ankarsrum

2023. 05. 17.

Espresso sorbet s robotom Ankarsrum

Káva je vášeň, zvyk, obrad, mnoho ľudí ju pije pre jej chuť, iní pre osvieženie alebo „len tak“. V lete je to ale lepšie studené alebo dokonca ľadové... Dnešný recept, ktorý je z knihy receptov Ankarsrum, vrelo odporúčam milovníkom kávy!

Ingrediencie:

480 ml vody

40 gramov kakaového prášku

150 gramov cukru

200 gramov horkej čokolády (obsah kakaa 70-80%)

20 ml espressa

Voliteľne: kocky ľadu pre rýchlejšie ochladenie zmesi

Espresso sorbet krok za krokom:

Pred výrobou sorbetu dajte zmrzlinovač na 20-24 hodín do mrazničky.

V hrnci priveďte do varu vodu, cukor a kakaový prášok a potom stiahnite z ohňa.

Pridajte nasekanú horkú čokoládu a znova premiešajte.

Pridajte espresso a premiešajte.

Hrniec postavte späť na sporák, varte 2–3 minúty a potom ho opäť stiahnite z ohňa.

Na urýchlenie výroby zmrzliny dajte do väčšej misy kocky ľadu, nasypte ich do menšej misy a vložte do ľadového kúpeľa, zmes rýchlejšie vychladne.

Ak ste použili kocky ľadu a zmes je úplne studená, môžete pokračovať vo výrobe zmrzliny (pokiaľ nie je úplne studená, dajte ju do chladničky a vychlaďte). V chladničke vychladne za pár hodín.

Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum s výrobníkom zmrzlinytoto video vám s tým pomôže.

Spustite kuchynský robot a pomaly nalievajte zmes otvorom otočnej misy. Miešajte pri nízkej rýchlosti po dobu 20-30 minút.

Teraz nalejte do mraziacej nádoby a dajte na 1-2 hodiny do mrazničky.

20-30 minút pred podávaním vyberte z mrazničky.

ANKA tip:

Podávame pražené alebo ozdobené kávovými zrnami máčenými v čokoláde.

Podobné články na túto tému: