Blog
Espresso sorbet s robotom Ankarsrum
2023. 05. 17.
Káva je vášeň, zvyk, obrad, mnoho ľudí ju pije pre jej chuť, iní pre osvieženie alebo „len tak“. V lete je to ale lepšie studené alebo dokonca ľadové... Dnešný recept, ktorý je z knihy receptov Ankarsrum, vrelo odporúčam milovníkom kávy!
Ingrediencie:
480 ml vody
40 gramov kakaového prášku
150 gramov cukru
200 gramov horkej čokolády (obsah kakaa 70-80%)
20 ml espressa
Voliteľne: kocky ľadu pre rýchlejšie ochladenie zmesi
Espresso sorbet krok za krokom:
Pred výrobou sorbetu dajte zmrzlinovač na 20-24 hodín do mrazničky.
V hrnci priveďte do varu vodu, cukor a kakaový prášok a potom stiahnite z ohňa.
Pridajte nasekanú horkú čokoládu a znova premiešajte.
Pridajte espresso a premiešajte.
Hrniec postavte späť na sporák, varte 2–3 minúty a potom ho opäť stiahnite z ohňa.
Na urýchlenie výroby zmrzliny dajte do väčšej misy kocky ľadu, nasypte ich do menšej misy a vložte do ľadového kúpeľa, zmes rýchlejšie vychladne.
Ak ste použili kocky ľadu a zmes je úplne studená, môžete pokračovať vo výrobe zmrzliny (pokiaľ nie je úplne studená, dajte ju do chladničky a vychlaďte). V chladničke vychladne za pár hodín.
Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum s výrobníkom zmrzliny, toto video vám s tým pomôže.
Spustite kuchynský robot a pomaly nalievajte zmes otvorom otočnej misy. Miešajte pri nízkej rýchlosti po dobu 20-30 minút.
Teraz nalejte do mraziacej nádoby a dajte na 1-2 hodiny do mrazničky.
20-30 minút pred podávaním vyberte z mrazničky.
ANKA tip:
Podávame pražené alebo ozdobené kávovými zrnami máčenými v čokoláde.